Freecell Solitaire

Freecell solitaire is een variant van het Patience kaartspel en wordt gespeeld door 1 speler. Het Freecell solitaire werd vooral bekend als computerspel omdat het bij windows en Linuxsystemen wordt meegeleverd. Het spel is daardoor zeer snel in populariteit gestegen en dat is natuurlijk niet voor niets.

Freecell Solitaire is een van de populairste Patience spellen

Freecell Solitaire is een uitdagend en leuk spel speciaal voor diegenen die een verloren uurtje willen opvullen op een aangename manier. Bovendien is Freecell Solitaire ook online te spelen voor zowel echt geld als gratis. Speelt u Freecell Solitaire voor echt geld dan kunt u er ook nog eens leuke geldprijzen mee winnen. Als u het spel met echte kaarten speelt dan begint u met het schudden van 1 pak kaarten waar de jokers uit zijn verwijderd. U legt dan 8 open kaarten op een rij waarop u nog 6 rijen overlappend overheen legt. U houdt dan 4 kaarten over die u onderaan de linker 4 kaarten als 7e rij legt. Boven in uw denkbeeldige speelveld heeft u rechts 4 denkbeeldig vrije plaatsen voor uw azen en links 4 denkbeeldige kaarten voor uw kaarten die u niet onder een andere kaart kwijt kunt.

freecell speelveld screenshot patiencespelen

Hoe speel je Feecell Solitaire?

Voor Patience spelen is Freecell een goede variant om eens te proberen. Als u uw speelveld klaar heeft kunt u beginnen met spelen. U legt steeds een lagere kaart van een andere kleur onder een hogere kaart. Bijvoorbeeld een zwarte 9 onder een rode 10 en daaronder weer en rode 8. Heeft u een aas dan legt u deze boven uw spel. Om rijtjes te maken mag u meerdere kaarten tegelijk per keer verplaatsen. Als u echter een kaart heeft die u even niet kunt gebruiken in een van de vrije plaatsen linksboven gelegd dan mag u nog maar 3 kaarten in 1 handeling verplaatsen. U mag de kaarten die linksboven liggen altijd terug nemen. Vrije kaarten legt u op de stapels van de azen, oplopend en van soort op soort. Van deze stapels mag u geen kaarten terugnemen. Als alle kaarten met de koningen bovenop 4 stapels liggen dan heeft u gewonnen.

Freecell Solitaire via internet spelen

Speelt u graag het Freecel kaartspel dan kunt u dit spel ook via het internet spelen. Er zijn een aantal goede spelaanbieders die freecell solitaire en veel andere mooie kaartspellen aanbieden die u op uw computer kunt spelen. Groot voordeel hiervan is natuurlijk dat u zelf geen kaarten hoeft te verdelen en te verplaatsen, dit wordt allemaal door de computer gedaan. Het enige wat u nodig heeft is een computer met een internet verbinding en een beetje handigheid met de muis van uw computer.

U kunt online spelen voor zowel echt geld als gratis. Gratis online Freecell Solitaire spelen heeft als voordeel dat u eindeloos kunt blijven spelen en oefenen en heeft u minder goede kaarten gekregen dan kunt u meteen weer naar een nieuw spel overstappen. Het wordt natuurlijk nog spannender als u freecell solitaire voor echt geld gaat spelen. Hierbij maakt u kans op het winnen van leuke geldprijzen.

Wanneer u freecell solitaire met echt geld gaat spelen dan moet u zich daarvoor eerst registreren en een account aanmaken bij een spelaanbieder van uw keuze. U kunt dan geld op uw account storten en vervolgens gaan spelen met een bepaalde inzet. Freecell Solitaire online spelen heeft nog een groot en niet onbelangrijk voordeel: de uitvoeringen van de spellen zijn erg mooi en zijn vaak voorzien van mooie designs en achtergronden. Dit maakt het spelen van Freecell Solitaire online nog leuker en aantrekkelijker.