Golf Solitaire – Speel hier gratis de Golf Solitaire variant

Golf Solitaire is een bekende variant van het alom bekende solitaire kaartspel. Net als bij andere vormen van solitaire is het de bedoeling om alle kaarten weg te spelen van het speelveld.

Kaarten speel je weg van het speelveld door deze naar de ‘waste pile’ te verplaatsen.

Hoe speel je Golf Solitaire op Patiencespelen.be

Bij aanvang van het spel na het selecteren van de play button volgt een ‘KIES MODUS’ scherm. In de kies modus zijn er twee opties waarvan er één gekozen moet worden, kies hier makkelijk of moeilijk. 

De spelregels Patience gratis zijn in beide modus hetzelfde met uitzondering van het combineren van de koning. Bij de makkelijke modus mag een koning gecombineerd worden met een vrouw en een aas. In de moeilijke modus mag dat niet en kan een koning alleen met een vrouw en een aas alleen met een twee worden weggespeeld. 

Na de selectie van makkelijk of moeilijk worden de kaarten gedeeld over het speelveld. Bij Golf Solitaire worden de kaarten allemaal open op het speelveld gelegd. Er zijn zeven rijen van vijf kaarten. Het restant van de kaarten liggen in een rij onder het spel. Eén kaart is omgedraait en vormt de ‘waste pile’.  

Deze open kaart op de ‘waste pile’ is een hele belangrijke kaart in het spel. Kaarten van het speelveld speel je weg door een hogere of lagere kaart te selecteren. 

Combineren van kaarten om deze weg te spelen 

Kaarten wegspelen naar de ´waste pile´ mag wanneer een kaart één hoger of één lager is dan de open kaart. Ligt er een zes open op de ´waste pile´ dan mag er een vijf of een zeven weggespeeld worden. Op een zeven mag een zes of een acht worden gelegd. Het maakt niet uit welke kleur of soort kaart het betreft. 

De kaarten op de stapel mag je gebruiken wanneer er geen combinaties meer mogelijk zijn. Er mag slecht eenmalig door de stapel worden gegaan. 

Een uniek aspect aan Golf Solitaire is het gegeven dat alle kaarten open liggen op het speelveld. Dit zorgt ervoor dat de speler vooruit kan kijken welke kaart strategisch gezien de beste optie is om weg te spelen. 

Wanneer alle kaarten van de stok gedraaid zijn en er geen combinatie meer mogelijk zijn voordat het speelveld leeg is heb je helaas verloren. 

Buttons en opties op het speelveld van Golf Solitaire 

Op het speelveld van Golf Solitaire staat in het midden een klok. Hoe sneller het spel wordt uitgespeeld des te hoger de bonus score.

Links boven op het speelveld staan twee butons. De linkse button bediend het geluid van het spel. Deze kan je uitzetten wanneer dat gewenst is. De andere button bepaald of je Golf Solitaire op een volledig scherm speelt. 

Aan de rechtse kant van het speelveld zijn drie buttons te vinden. Met de eerste button met het vraagteken erop roept een speluitleg op. De knop in het midden van de drie start direct een nieuw spel. Met de meest rechtse knop beeindig je direct het spel.  Je kunt dit spel spelen zonder download. Ben je op zoek naar een patience app dan kun je hier Patience gratis downloaden.