Klondike Patience

Het Klondike Patience kaartspel is ook zeer bekend onder de namen Solitaire of gewoon Patience. Klondike patience is een heel populair en gemakkelijk te spelen kaartspel. Het is een spel dat door 1 persoon wordt gespeeld dus u kunt het altijd spelen want u heeft geen tegenstanders nodig, vandaar dat het spel ook wel Solitaire genoemd wordt.

Patience Klondike Spelen

De meeste mensen zullen het spel kennen doordat het op bijna elke computer werd geïnstalleerd. Klondike patience is een uitstekend spel voor als u eens alleen bent en een verloren uurtje op wilt vullen. Doel bij het Klondike patience is om alle kaarten weg te spelen naar vier boxen in de juiste volgorde en bij elkaar horende soort. Dit zal niet altijd lukken en vergt veel geduld. Het spel heet in het Engels en Frans dan ook niet voor niets Patience, wat geduld betekent.

Wanneer u Klondike patience online gaat spelen dan worden er van de 52 kaarten 28 kaarten verdeeld over zeven kolommen. De eerste kolom bevat 1 kaart, de tweede 2 kaarten, de derde 3 kaarten enzovoort. De bovenste kaart van elke kolom is zichtbaar, de rest niet. In de rechterbovenhoek ziet u de vier basisvakken. Daarin moet u de kaarten weg  spelen in de juiste volgorde en bij elkaar horende soorten. De kaarten welke niet gedeeld zijn, vormen de pot en deze bevinden zich op een stapel in de linkerbovenhoek.

Punten Klondike Patience

In de basisvakken moet u beginnen met het wegleggen van de azen. Heeft u geen azen dan moet u kaarten in de kolommen verplaatsen totdat u een aas heeft. In de kolommen kunt u de kaarten verplaatsen. Dit kan door afwisselend zwarte en rode kaarten op elkaar te leggen met 1 punt verschil aflopend. Ook kunt u reeksen kaarten tussen de kolommen verplaatsen, daarbij hoeft u alleen maar op de hoogste kaart van de gewenste reeks te klikken en deze te verplaatsen.

Kunt u geen kaarten meer verplaatsen dan moet u nieuwe kaarten delen door op de stapel in de linkerbovenhoek te klikken. Kunt u een kaart plaatsen in één van de kolommen dan klikt u daarop en sleept hem naar de desbetreffende plek. Bij de standaard punten telling voor Klondike Patience krijgt u voor elke kaart die u naar een kolom verplaatst vijf punten en voor elke kaart die u toevoegt aan een stapel in het basisvak ontvangt u 10 punten.

Klondike Patience online varianten

Als u online gaat spelen dan kunt u het basis Klondike spelen maar er zijn ook veel leuke varianten met diverse thema’s te spelen. Dit is een groot voordeel van online Klondike spelen. De spellen zijn erg mooi uitgevoerd en voorzien van duidelijke en overzichtelijke aanwijzingen over hoe het spel gespeeld moet worden.

Tegenwoordig kunt u veel Klondike patience spellen voor zowel geld als gratis spelen. Speelt u met echt geld Klondike Patience dan kunt u daar ook nog eens leuke prijzen mee winnen. U moet u dan aanmelden bij een spelaanbieder of online casino welke Klondike patience voor echt geld spelen aanbiedt. U maakt dan een spelersaccount aan en kunt geld op uw account storten.  Om vervolgens hiermee Klondike Patience te gaan spelen. Uiteraard kunt u de spellen ook altijd gratis blijven spelen.

Enkele tips voor spelen

Klondike Patience is geen moeilijk spel. U zult het spel al zeer snel onder de knie hebben als u het een aantal malen heeft gespeeld. Belangrijk is om te onthouden dat lege rijen zo snel mogelijk opgevuld moeten worden met een Koning. Als u die heeft mag u die daar meteen plaatsen. Liggen er vier koningen bovenaan, speel dan geen volle rijen weg en speel geen kaarten naar de sorteerplek als u weet dat u ze nog kunt gebruiken. Het spelverloop is verder erg afhankelijk van de kaarten die er gedeeld worden en het is belangrijk te onthouden dat veel Klondike Patience spellen niet uitgespeeld kunnen worden. Heel veel plezier met Patience Spelen!