Mahjong – Speel hier gratis Mahjong Deluxe 

Mahjong is een HTML5 mahjong spel met mooie houten achtergronden en zes verschillende layouts en drie verschillende niveaus.

Speel hier gratis dit traditionele chinese spel waarbij het doel is om alle sten weg te spelen door dezelfde tekens te combineren. 

Hoe speel je Mahjong op Patiencespelen.be

Om Mahjong te kunnen spelen op Patiencespelen selecteer je de playbutton op het spelscherm. Dit opent het ‘SELECT A LEVEL’ scherm met zes verschillende spel opties. Er zijn zes verschillende vormen met een eigen moelijkheidsgraad.

  • Classic (medium)
  • Monument (easy)
  • Pyramids (hard)
  • Arena (easy)
  • Four (Medium)
  • The Wall (hard)

Na het selecteren van een van de zes levels start direct het spel. Tijdens het spel gaat de speler op zoek naar 2 gelijke stenen. Wanneer er twee gelijke stenen zijn gevonden selecteer deze met een muisklik. 

Niet alle stenen zijn te selecteren. Stenen moeten vrij liggen. Door met de muis over de steen te bewegen krijgt een te selecteren steen een gele rand. Klik op de steen om deze te selecteren. De rand van de steen blijft dan geel. Selecteer dan vervolgens de gelijkwaardige steen en beide stenen verdwijnen van het speelveld. Is de tweede steen niet gelijk aan de eerste dan blijven de stenen liggen en wordt de selectie ongedaan. De gele rand verdwijnt en de speler zal opnieuw een eerste steen moeten selecteren. 

Hoe behaal je de hoogste score met Mahjong

Zodra het spel begint start er ook een klok af te tellen. Deze klok is de ´BONUS TIME´. Hoe sneller het lukt om stenen weg te spelen des te meer punten dat dit opleverd. Het is daarom aan te raden om niet alleen te zoeken naar één enkele combinatie maar meerdere combinaties kort achter elkaar. 

Iedere keer als een combinatie is gemaakt start het terugtellen van de bonus tijd opnieuw. Waardoor de score in hoog tempo oploopt wanneer er snel achter elkaar meerdere combinaties zijn gemaakt.

Verschillende buttons en opties van het speelveld

Het Mahjong speelveld kent zes verschillende knoppen. Rechts bovenin staan drie kleinere buttons. Meest rechts staat een button met het kruis icoon. Met deze knop verlaat je het spel. De knop in het midden heeft het icoon van een luidspreker. Dit is de button om het geluid te bedienen. Staat het geluid uit dan is er een rood kruis zichtbaar op de button. De meest linkse knop van de drie knoppen rechts bovenin het vier pijlen. Deze knop maakt het mogelijk om het spel op een volledig scherm te spelen. 

Aan de rechterzijde van het speelveld zijn drie grote knoppen zichtbaar. De bovenste knop van de drie heeft het icoon van een lampje en een getal. Dit is de hint knop. De hint knop laat een volgende mogelijke combinbatie zien als je er zelf geen kan vinden. De combinatie gaat knipperen. Klikt de speler op een van de twee knipperende blokjes verdwijnen beide stenen. Bij het gebruiken van de hint knop gaat de bonustijd niet opnieuw aftellen. Voor de totaal score is het dan ook niet slim om  de hint knop te gebruiken.

Onder de hint knop staat de restart knop.Na selectie volgt de vraag of je zeker bent van je keuze. Bevestiging start een nieuw spel. Wanneer je ook een ander spelveld wil kiezen moet het volledige spel worden afgesloten. 

De onderste button met de gekruiste pijlen is een ‘reshuffle’ button. Het resultaat is hetzelfde als bij de restart button. Alleen nu liggen de stenen op een andere plek in het spel.