Patience De betekenis van het Patience Spel

De belangrijkste Patience betekenis is toch wel dat u geduldig moet zijn. De letterlijke vertaling van patience is dan ook geduld. Het enige verschil tussen de Franse en Engelse benaming is in dit geval de uitspraak de betekenis is hetzelfde.
Wie een spelletje patience start, zal er dan ook rekening mee moeten houden dat een degelijk spelletje patience enige tijd in beslag kan nemen. Speelt u het spel zo uit? Dan hebt u waarschijnlijk de moeilijkheid te laag staan. Iets wat helemaal niet erg is, maar wanneer u graag uitgedaagd wordt, is het belangrijk om dit zo in te stellen dat u het er wat lastig mee krijgt. Hoewel we allemaal graag een spelletje patience uitspelen, is het in de meeste gevallen niet leuk als het te makkelijk gaat.

Wist je dat Patience in Belgie 3 namen kent? Patience, Solitaire en Mochelen!

Waar komt het Patience spel vandaan?

Hoewel de patience betekenis bekend is, of althans de betekenis van het woord, is het niet geheel duidelijk waar het spel vandaan komt en hoe oud het spel precies is. Er wordt gezegd dat Napoleon het al speelde tijdens zijn verbanning – maar dat is eigenlijk ook meteen weer ontkracht. Al is het natuurlijk goed mogelijk dat hij wel een dergelijk spel gespeeld heeft tijdens de tijd op St. Helena. Tarot wordt genoemd als een bron waar het spel van afgeleid is, want de patience betekenis was vroeger erg belangrijk, deze voorspelde de toekomst namelijk. Iets wat met een spel Tarot nog altijd gedaan kan worden.

De Franse Origine van het spel of toch Scandinavisch?

Waar het spel nu wel vandaan komt, dat is niet geheel duidelijk dit kunnen meerdere opties zijn. Gezien de naam patience is het aannemelijk dat het een Franse uitvinding is, maar ook dit is niet zeker. Er zijn meerdere vermeldingen van spel patience in de geschiedenisboeken te vinden, maar nergens is precies te vinden hoe het spel is ontstaan of waar het precies is ontstaan. Het spel kan net zo goed Frans zijn als dat het Scandinavisch kan zijn. De patience betekenis is gelukkig duidelijker dan de geschiedenis van het spel, want het spel wordt in de meeste varianten alleen gespeeld.Freecell speel je met cellen in plaats van een stapel

Freecell of dubbel patience is hier een uitzondering op, hier speelt u tegen de computer of tegen een tegenstander. Het doel van het spel is echter nog altijd hetzelfde, zorgen dat alle plekken in het midden opgevuld worden met azen en vanaf hier met alle kaarten tot de koning. Bij dubbel patience zijn er enkel meerdere mogelijkheden om kaarten af te leggen in het midden want omdat er met twee personen gespeeld wordt, wordt er ook met twee kaartspellen gespeeld.

Dat houdt in dat er ook acht azen zijn. De patience betekenis is verder niet anders voor het dubbele patience, de speelwijze echter wel. Maar dat is het geval bij vrijwel elke variant van het spel die niet onder klassiek patience of classic solitaire valt. Wilt u een uitdagend spel spelen, dan kunt u eenvoudig kiezen uit een van de vele soorten patience die er te vinden zijn er zit er gegarandeerd eentje bij die bij u past.

Patience Kaarten ter Ontspanning en vermaak.

Als je graag een ontspannend potje wilt kaarten in je eentje dan is ontspanning kaarten Patience een goede keuze hiervoor. Klondike is een van de Solitaire varianten net zoals Freecell. Het doel is om de kaarten op oplopende volgorde te verplaatsen. Dit is oplopend van de Aas naar de Koning in de vier lege vakken. Op het speelveld zelf leg je de kaarten juist in aflopende volgorde en wissel je zwart en rood af.

Klondike Solitaire de meest gespeelde vorm van Patience

Patience is de naam die in Nederland en Belgie met name gebruikt wordt. Klondike is de naam die aan het bekendste kaartspel ter wereld gegeven is. Vaak gebruikt men de naam Solitaire in plaats van Patience. Solitaire is net zoals Pasjans de naam is voor de groep kaartspellen waar Klondike onderdeel van is. Andere bekende Solitaire spellen zijn Freecell, Spider Solitair, Tripeaks Solitaire, Canfield Solitaire, Yukon en dan zijn er nog Solitaire spellen die met twee stokken kaarten gespeeld worden.

Klondike is de meest bekende en meest gespeelde variant van Solitaire. Het spel werd met name bekend doordat het voor geïnstalleerd werd op Windows systemen. Vandaag de dag spelen nog steeds zo’n 35 miljoen mensen wereldwijd Patience met echte kaarten, op hun Windows computer of Patience app. Gemiddeld is er een kans van 48% procent dat je het spel kunt uitspelen als je speelt met 3 kaarten. Op het moment dat je met 1 kaart deelt dan heb je een hogere kans om het spel uit te spelen. Een zelf verzonnen variant van Solitaire werd door Napoleon gespeeld toen hij gevangen zat.

De basis regels van Patience en Solitaire

Je gebruikt 1 pak kaarten zonder Jokers en je speelt alleen zonder bank of tegenspeler. Er zijn 52 kaarten in totaal van vier verschillende groepen. Elke groep bestaat uit 13 kaarten. Het speelveld bestaat uit zeven rijen waarvan de bovenste kaart open gelegd wordt. Dan zijn er vier vakken bovenaan waar je begint met een aas en eindigt met de koning van dezelfde kleur en symboolgroep. De groepen zijn rode ruiten, rode harten, zwarte schoppen en zwarte klaveren. Dan is er nog de reststapel waar je van deelt met 1 of 3 kaarten. De kaarten zijn Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, koningin en koning.

Online spelen Gratis op uw computer

Tegenwoordig bieden vele websites Patience online spelen aan. Er zijn allerlei vormen en thema’s beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om een multiplayer variant te spelen op het web. Hierbij is het doel om zoveel mogelijk punten te behalen in een korte tijd. Het voordeel van een online Patience spel is dat je gelijk opnieuw kan delen als je ziet dat je geen goede kaarten hebt gekregen. Als je dit allemaal met de hand zou doen dan kost je dat veel meer tijd. Toch spelen veel mensen nog met een echte stok kaarten, vooral vanwege dat nostalgische gevoel of juist omdat ze even geen tijd willen spenderen achter een beeldscherm.