Speel nu GRATIS en reclamevrij de razend populaire PATIENCE 3!

Lekker een moment voor je zelf om even tot rust te komen met een kop koffie erbij, je kent het wel. Speciaal voor de mensen en liefhebbers die graag een kaartspel zoals Patience online spelen met zichzelf in plaats van tegen of met anderen is Patience 3 nu toevoegd aan het spelassortiment op patiencespelen.be. Geniet vandaag nog geheel reclamevrij van dit leuke kaartspel op onze patiencewebsite! 

Hoe werkt Patience 3?

Patience 3 is in principe hetzelfde als een normaal Patience spel maar dan met drie kaarten! Patience 3 is perfect voor Patience liefhebbers die dol zijn op het originele solitairespel, maar op zoek zijn naar een gratis online kaartspel dat een beetje moeilijker is om hun patiencevaardigheden te verbeteren. Het is niet nodig om het kaartspel patience te downloaden. In tegenstelling tot de andere Patience solitairespellen die tot nu toe op patiencespelen.be zijn gespeeld, worden er in Patience 3 drie kaarten tegelijk gedeeld in plaats van slechts één kaart. Ook zijn spelers van Patience 3 niet beperkt in hun passes door het kaartspel, ga zo vaak mogelijk door! Het doel van dit Patience solitairespel is je wellicht al wel bekend, maar voor hen die het niet weten: verplaats de hele stapel naar de vier lege stellingen rechtsboven op het solitaire speelveld. Begin met de aas van elke reeks in elk van de vier fundamentele rijen en bouw je weg van daaruit helemaal naar de koning!

Moeilijkheidsgraad Patience 3

Deze patiencevariant is super geschikt voor ervaren klassieke Patience spelers die iets meer uitdaging zoeken doordat het toch een wat pittigere variant van Patience is. Je zult echt veel meer moeten nadenken over je zetten en er zeker van zijn dat je jezelf niet klem speelt. Je moet goed opletten welke kaarten zich in welke stapel bevinden en rekening mee houden. Wel kan je gelukkig gebruik maken van de ‘zet herstellen’ knop en zelfs een hint of tip vragen door op het gloeilampje te klikken.  Mocht je deze Patienceversie toch net iets te moeilijk vinden kan je op onze leuke spellenwebsite ook andere Patiencevarianten vinden zoals Spider, Freecell, Solitaire en Klondike. 

Spelstrategie Patience 3

Als je drie kaarten tegelijk deelt, is het geen goed idee om ze alle drie tegelijk te spelen. Als je slechts één of twee kaarten speelt, heb je bij de volgende pass door de hand verschillende kaarten beschikbaar om te spelen. Maar als je alle drie de kaarten speelt die in één keer worden uitgedeeld, dan heb je niet veranderd welke kaarten daarna worden geteld. Het is beter om door te gaan en slechts een of twee te spelen, in plaats van alle drie, zodat je bij de volgende passages verschillende kaarten tot je beschikking hebt. Het is niet alleen een slecht idee om alle drie de kaarten die in één keer worden gedeeld te spelen, maar het kan ook een slecht idee zijn om in totaal drie kaarten in één keer door je hand te spelen of zes kaarten, of een andere veelvoud van drie.

  • Speelt in wezen het zelfde als klassiek solitaire of patience
  • Bouw kaartstapel op in rijen van afwisselende kleuren in aflopende volgorde (aas onderaan)
  • Krijg alle 52 speelkaarten in de bijbehorende 4 ‘foundations’ stapels bovenin
  • Verplaats en draai drie kaarten tegelijk om
  • Probeer zo snel mogelijk alle kaarten om te draaien en bijpassende kolommen te vormen.