Patience Online Spelen

Patience online spelen, het is iets wat heel eenvoudig klinkt, maar als u niet weet waar u moet beginnen, dan kan het voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn heel veel mogelijkheden zowel waar u kan spelen als welke variant van patience online spelen gekozen kan worden.
Welke varianten van patience online spelen zijn er allemaal?

Wie patience online wil spelen, heeft de keuze uit enorm veel soorten spellen. Sommige zijn dezelfde als het klassieke patience, maar hebben enkel een andere naam. Om het iets gemakkelijker te maken volgen hieronder een aantal van de meest gespeelde varianten – met eventuele andere namen voor deze variant.

Klassiek Patience

  • Ook wel bekend als Patience Klondike, Classic solitaire, Vegas Solitaire of Pasjans
    Uiteraard kan het wel voorkomen dat er kleine afwijkingen in de regelgevingen zijn, zorg dus dat u goed oplet voor u een spel in start.

Patience Solitaire 3 en Patience Solitaire 1

  • Patience Solitaire 3 is een versie van klassiek Klondike Patience waarbij je steeds 3 kaaren van de stapel draait en waarbij je alleen de bovenste kaart mag spelen. Er is ook een versie waarbij je steeds maar 1 kaart mag draaien en deze wordt Patience Solitaire 1 genoemd.

Freecell

  • Freecell is een leuke variant van patience waarbij die een stuk ingewikkelder is dan traditioneel solitaire. Je hebt geen stapel en er komt meer kunde, inzicht en strategie bij kijken.

Spider Solitaire

  • Spider Solitaire is een veel gespeelde variant en is naast Klondike het meest gespeelde online Solitaire spel. Het wordt ook wel Spin Patience genoemd.

Canfield Solitaire

  • Deze variant wordt voornamelijk in het (online) casino gespeeld net als Vegas solitaire. Toch is Canfield Solitaire een hele andere variant en is het aangeraden om eerst de regels goed door te nemen voordat u gaat spelen.

Algerijns patience

  • Een bijzonder uitdagende variant die met maar liefst twee dekken kaarten gespeeld wordt maar slechts met één persoon. Algerijns Patience spelen kan helaas niet hier maar we zijn bezig om een goed kaartspel te vinden om hier te plaatsen.


Patience Online Spelen voor een persoon

De meeste varianten van patience online spelen zijn voor één speler, maar er zijn ook varianten waarbij u met twee spelers kunt spelen. Dubbel patience is hier een goed voorbeeld van. Niet te verwarren met patience 2 want dat is een variant die u alleen speelt. Dubbel patience speelt u tegen een tegenstander of tegen de computer. De regelgeving voor dubbel patience wijkt uiteraard af van de regels van het klassieke patience. Zorg dus dat u de regels goed doorneemt voordat u een spel start, of start een spel in om te kijken hoe het precies werkt. Al doende leert met ook, zeker wanneer het gaat om patience online spelen.

Patience online spelen – waar moet ik op letten?

Nadat u een keuze gemaakt heeft welke variant u het meeste aanspreekt om te gaan spelen, kunt u vaak ook nog weer een variant kiezen binnen het spel. Voor klassiek patience zijn er nog weer verschillen binnen het spel. Wilt u namelijk één kaart van de afnamestapel of wilt u er drie tegelijk zien? Dit kunt u vaak aanpassen bij de instellingen als u het spel al geopend heeft. Kan dat niet, maar wilt u wel graag één of juist drie kaarten, dan kan het mogelijk zijn dat u een ander spel in moet starten. Het is dus bij het patience online spelen zaak dat u goed oplet welke variant het is en of er wellicht afwijkende regels zijn die u moet weten. In de meeste gevallen staat dit duidelijk aangegeven voordat u een bepaalde variant opent.