Patience Solitaire 3

Patience Solitaire 3 kun je hier direct spelen zonder download! Klik hieronder op deel 3 en het spel Patience Solitaire 3 direct! Geen download nodig, het spel is al ingeladen en klaar om te starten. Patience is het meest gespeelde spel, vooral onder senioren. Beleef het zelf!

Patience Solitaire 3 spelen met 3 kaarten omdraaien

Als je graag een ontspannend kaartspel wilt spelen zonder bank en andere medespelers dan is Patience Solitaire 3 of Freecell de beste keuze. Patience Solitaire 3 is de meest populaire variant van de groep kaartspellen die Solitaire heten. Patience Solitaire 3 is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Het kaartspel Patience Solitaire 3 valt maar in 48% van alle gevallen met 3 kaarten uit te spelen en dus is je win kans niet zo groot als je misschien verwacht had. Of het spel uit te spelen valt hangt compleet af van welke kaarten je toegedeeld krijgt. Op het moment dat je Patience Solitaire 3 met 1 kaart speelt dan is de kans om te winnen en het spel uit te spelen een stuk groter.

Het speelveld van Patience

Bij het Patience spel Klondike met 3 kaarten omdraaien worden de kaarten op een bepaalde volgorde gedeeld. Op het speelveld vind je zeven kolommen met 1 tot 7 kaarten, een reststapel en vier lege kolommen. Bij de zeven kolommen ligt alleen de bovenste kaart open gedraaid. In totaal heb je 24 kaarten op de reststapel liggen. Op de lege kolommen leg je oplopend van Aas naar koning de kaarten van dezelfde kleur en symbool. Er zijn in totaal 52 kaarten zonder Jokers met 4 groepen van 13 kaarten. De vier groepen zijn rode ruiten, rode harten, zwarte schoppen en zwarte klavers. Op de zeven rijen leg je de kaarten aflopend neer en kleur om kleur, het symbool is hierbij niet van belang. Op de reststapel leg je telkens 1 of 3 kaarten open. Als je drie kaarten open legt mag je alleen de bovenste kaart die open ligt spelen. De kaarten die gebruikt worden zijn Aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, koningin en koning. Het uiteindelijk doel is om vier stapels te maken met dezelfde kleur en symbool. Als dit gelukt is heb je gewonnen en het spel uitgespeeld.


De regels van Solitaire

Op het moment dat er een open kaart is mag je hierop een andere kaart liggen als deze een andere kleur heeft en past in de volgorde bij de zeven kolommen. Het is mogelijk om de kaarten van kolom naar kolom te verplaatsen of een setje te verplaatsen. Op het moment dat je uitkomt bij een omgedraaide kaart met de achterkant mag je deze open draaien. Op het moment dat je kolom leeg is dan mag je er een koning neerleggen en wederom in aflopende volgorde en wisselende kleur kaarten erop leggen. Op de vier stapels leg je kaarten van dezelfde kleur en symbool in oplopende volgorde. Dus je start met de aas en hierop leg je een twee, dan een drie, dan een vier, dan een vijf, dan een zes, dan een zeven, dan een acht, dan een negen, dan een tien, dan de boer, dan de koningin en als laatst de koning. Op het moment dat je geen kaarten hebt om te leggen dan open je een of drie kaarten van de reststapel. De bovenste kaart mag je spelen. Als dit niet lukt dan leg je deze weer onderop en pak je wederom een of drie kaarten van de stapel die je omdraait.

Klondike Patience Solitaire 3 of toch liever de versie met 1?

Patience Spelen met 1 kaart of 3 kaarten zijn de mogelijkheden die de Klondike versie u biedt. Echter zijn er nog meer kaartspellen Solitaire. Maar alleen Klondike biedt de versie met 1 of 3 kaarten. Een Patiencespel gratis downloaden is ook mogelijk, daarvoor bieden we diverse opties op de betreffende pagina.