Lees HIER nu alles over de PATIENCE SOLITAIRE SPELREGELS en meer!

Het is tijd om even te ontspannen. En dat doe je met een traditioneel potje kaarten. Patience Solitaire welteverstaan. Dit kaartspel wordt dagelijks door miljoenen mensen gespeeld. Waarom is dit kaartspel zo populair? Patience Solitaire heeft meerdere elementen waarom het triggert om door te blijven spelen. Ten eerste is het een ontspanning die je tussen de bedrijven door kunt doen. Je kan op internet of in een app het kaartspel spelen, waar en wanneer je maar wilt. Lees hier nu alles over de Patience Solitaire spelregels.

Daarnaast is het een gratis spelletje. Je kan Patience Solitaire eindeloos doorspelen, zonder dat je hier uiteindelijk voor hoeft te betalen. Ten derde is het voor iedereen geschikt. Zelfs als je niet van de spelletjes bent, is het juist een kaartspel dat je moet uitproberen. De Patience Solitaire spelregels zijn namelijk ook erg makkelijk. Toch is het goed om nog even een korte opfriscursus in spelregels te doen, zodat je straks helemaal klaar bent om het potje uit te spelen. In dit artikel lees je verder hoe Patience Solitaire in elkaar steekt en wat de spelregels zijn.

solitaire spelen op patiencespelen

Patience Solitaire kaartspel

Patience Solitaire kaartspel is het spel dat je in je eentje speelt. Ideaal voor mensen die niet bestemd zijn voor gezelschapspellen, maar toch op hun manier van een spelletje willen genieten. De naam zegt het al: je speelt het spelletje alleen en er is wat geduld voor nodig. Er zijn namelijk elk potje opnieuw kansen om het spel te winnen, maar dit is geheel afhankelijk hoe de kaarten zijn geschud. Patience Solitaire heeft in de loop der jaren veel verschillende invullingen gehad hoe het werd gebruikt.

Het eerste gebruik zou in Scandinavië zijn geweest, waar de kaarten als tarot werden gebruikt. Het verhaal gaat dat waarzegsters een potje Patience Solitaire speelden om de toekomst te voorspellen voor hun klanten. Als ze het potje wonnen, dan betekende dit veel voorspoed voor de klant en ging diegene een mooie toekomst tegemoet. Als het potje werd verloren (die kans was helaas wat groter), dan kon de klant niet op veel goeds rekenen. In landen als Spanje, Italië en Amerika worden de Patience Solitaire kaarten nog steeds ingezet als tarotkaarten, maar er wordt niet meer aan de hand van het spel zelf de toekomst voorspeld.

Patience Solitaire kun je eindeloos doorspelen

De reden dat Patience Solitaire zo verslavend is, is omdat je dit spel eindeloos kunt doorspelen. Sinds het kaartspel vanaf 1998 standaard werd geleverd bij een Windows computer, raakten we massaal verslaafd aan het kaartspel. Het maakt namelijk niet uit hoe vaak je het kaartspel speelt, de kaarten worden keer op keer opnieuw geschud om weer een potje te spelen. Dankzij de miljoenen combinaties die voortkomen uit het schudden, is er geen einde aan het spel.

Dat maakt Patience Solitaire aan de ene kant zo verslavend, maar aan de andere kant ook erg intrigerend. Naarmate de digitale revolutie verder ontwikkelde, zagen vele game developers ook markt in het ontwikkelen van Patience Solitaire. Je kunt tegenwoordig daarom Patience Solitaire ook gewoon online spelen op PatienceSpelen.be. Je kunt patience gratis downloaden maar ook gewoon spele in je browser. Het voordeel hiervan is dat er geen kosten aan verbonden zijn en je niet wordt onderbroken door vervelende reclames. In de apps heb je vaak wel met advertenties tussendoor te maken, maar patiencespelen.be is hier een uitzondering op. Als je er klaar voor bent om Patience Solitaire te spelen, kan je nu nog even de spelregels op jouw gemak doornemen.

De spelregels van Patience Solitaire

Zodra je in het speelveld komt, worden de speelkaarten automatisch geschud. Je ziet daarna als volgt de indeling van het speelveld. Linksboven zie je een stapel kaarten genaamd ‘stock’. Deze stapel kaarten kun je aanbreken zodra je geen bruikbare kaarten meer in het veld hebt. Je kan op patience.nl uit twee verschillende manieren waarop je de stock kan gebruiken. Je kan ervoor kiezen om 1 kaart omgedraaid te zien, of 3 kaarten.

Het is maar net wat jij prettig vindt. Bovenaan het veld zie je 4 lege vlakken staan. De bedoeling van Patience is dat je uiteindelijk die vier vlakken vult met kaarten. Deze kaarten moeten wel in een bepaalde volgorde worden gevuld. Je begint met de aas speelkaarten en je eindigt met de heer. De volgorde van de kaarten is als volgt: Aas, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien, boer, vrouw, heer. Deze volgorde en deze stapel kaarten in de vlakken bovenaan het scherm is jouw hoofddoel in dit spel. Om dit doel te bereiken, moet je wel eerst het spel spelen.

Je speelt het spel door in het midden van het speelveld ook stapels te maken. De volgorde is hier echter omgekeerd. Je begint met het leggen van de Koning en je eindigt met de twee. Zodra je de speelkaarten uit het veld op de bovenste vlakken hebt gelegd, is het potje uitgespeeld en heb je dus gewonnen.