Patience Spel

Een Patience spel spelen zoals Freecell klinkt misschien gemakkelijk, maar waarschijnlijk ken je alle termen die er bij horen nog niet. Dus wanneer je een nieuw spel wilt leren, loop je vast bij de uitleg, omdat je het in Keulen hoort donderen.
Belangrijke Basistermen en uitleg van het Patience Spel

We zullen eerst beginnen met de termen waar je niet naast kunt. Mogelijk ken je hier toch al enkele van, maar let op, want sommige termen zijn niet wat je er eerst over dacht. Kleur is bijvoorbeeld een misleidende term bij Patience spelen die veel spelers in verwarring brengt.

  • Speelveld: Dit is waar alle actie plaats zal vinden. Bij een Patience spel Klondike is dit waar je de zeven stapels hebt om kaarten binnen te sorteren om dan geleidelijk weg te kunnen werken naar de aflegstapel. In het Engels en het Frans wordt dit veld het tableau genoemd.
  • Aflegstapel: De plaats waar je de kaarten naar toe wilt krijgen om het Patience spel te winnen. Het is niet onderdeel van elk spel. Bij Spider bijvoorbeeld leg je de afgewerkte rijen gewoon aan de kant.
  • Kleur: Zoals eerder aangehaald, is dit de meest verwarrende term van het Patience spel. Als je het over kaarten hebt, is kleur niet rood of zwart, maar harten, koeken, klaveren of schuppen. Maak niet dezelfde fout als zoveel beginnelingen, want je zou de uitleg volledig verkeerd interpreteren.
  • Stock: Ook wel stapel genoemd, simpelweg omdat het de stapel met gedekte kaarten is waar je altijd nieuwe kaarten van neemt tijdens een Patience spel. Deze gaan dan naar de weglegstapel.
  • Beschikbare kaart: Als een kaart niet geblokkeerd wordt door andere kaarten er boven op, dan is deze beschikbaar.

Patience Spel Kenner Termen

Er zijn ook tal van termen die alleen door echte kenners beheerst worden. Als je geleerd wil lijken of je wilt jezelf voorbereiden op de meest absurde quizvragen, dan moet je deze zeker ook bekijken om je kennis van het Patience spel te vergroten.
Koppel of Marriage: Tijdens een Patience spel Klondike is dit de term die je gebruikt wanneer je een rode kaart op een zwarte kaart met exact 1 waarde hoger legt of een zwarte op een rode. Een harten dame op een klaveren heer leggen is bijvoorbeeld een marriage, maar zo is ook een zwarte acht op een rode negen leggen.  • Heel: Dit is de geleerde Engelse term voor de weglegstapel zoals eerder vermeld.
  • Talon: Een andere geleerde term, ditmaal voor de stock.
  • Redeal: Simpelweg is het de nieuwe deling tijdens een Patience spel. Bij Klondike komt dit voor wanneer de talon leeg is en je geen zetten meer kunt of wilt doorvoeren op het speelveld. Je draait de heel terug om zodat die een nieuwe stock vormt. Het is belangrijk dat je deze niet schudt, want dat zou het spel ongeldig maken. De kunst zit er in dat je leert hoe je de nodige kaarten toch uit de stock kunt halen.

Verschillende Solitaire spellen die je ook eens zou kunnen proberen.

Behalve Klondike heb je nog veel meer vormen van dit bekende patience spel. Spider Solitaire en Freecell zijn verreweg de meest gespeelde soorten na Klondike maar je hebt er nog veel meer. Wat dacht je van het Patience spel Crescent, Canfield, TriPeaks Solitaire, Pyramid Solitaire, Yukon, casino solitaire en noem maar op. Het is alleen lastig om goede versies te vinden maar we blijven alle kaartspellen allemaal toevoegen. Kom dus geregeld terug voor Patience spelen met de beste spellen op het gebied van Solitaire, Patience en Mochelen. Speel het spel online of download een speciale Patience app.