Speel nu GRATIS en reclamevrij PATIENCESPELL APP

Het kaartspel Patience is al jarenlang een van de meest gespeelde spellen ter wereld. Generatie na generatie is opgegroeid met dit spel. Het spel is echter door de jaren heen niet hetzelfde gebleven. Het uitleggen van speelkaarten voor een potje Patiencespel is namelijk passé. Toen eind jaren 90 de Windows computer kwam, konden we allemaal kennismaken met de digitale versie van Patience Solitaire. Het heette toen ook niet zo, het had namelijk de naam ‘Freecell’. Vanaf dat moment was het een opening voor game developers om een Patiencespel app naar een hoger niveau te tillen.download-patience-app

Het downloaden van een Patiencespel app

Apps zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Je hebt overal een app voor, dus ook voor het beroemde kaartspel Patience. Het is dus ook makkelijker om het kaartspel te spelen. Je hoeft er niet voor achter een computer te kruipen, maar je kunt het snel op jouw smartphone of tablet spelen. Als je een saaie meeting hebt, kun je het zelfs gebruiken als aangename afleiding.

Het is heel makkelijk om een Patiencespel app te downloaden. Je hoeft hiervoor alleen maar naar de ‘Playstore’ als je een Android apparaat hebt en naar ‘App store’ als je een Apple hebt. Daar kun je via de zoekbalk vrijwel alle soorten Patiencespel apps vinden die er zijn. Het leuke aan deze apps is dat het gratis is om te downloaden.

Het spelen van het Patiencespel

Het Patiencespel is over het algemeen overal hetzelfde. Je komt in een speelveld terecht waar het de bedoeling is om over de vier bovenste vlakken de kaarten weg te spelen. De stapel die je aan de linker- of rechter bovenkant ziet is de voorraad kaarten die je kunt aanbreken als je met de kaarten in het speelveld niet meer verder komt. Daar is echter nog wel een trucje voor, maar daar gaan we verderop in dit artikel op in. Over het algemeen heb je bij het Patiencespel de keuze uit twee soorten spellen: Patience 1 en Patience 3. Dit heeft te maken met het aantal kaarten die worden omgedraaid als je de voorraad aanbreekt. Bij Patience 1 zal er per keer één kaart worden omgedraaid en bij Patience 3… ja je raadt het al: drie kaarten.Het is in het speelveld de bedoeling dat er rijen worden gelegd van Koning tot Aas. In de vakken bovenin geldt deze regel precies andersom. Je begint daar met het opleggen van een Aas en gaat door tot de Koning. Als de vakken bovenaan gevuld zijn, is het spel afgelopen. Dit klinkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk niet de garantie dat je tijdens het potje bij de juiste speelkaarten komt. Dat maakt dit spel ook zo uitdagend en verslavend!

De voordelen van een Patiencespel app

Zoals al eerder beschreven is een app erg makkelijk omdat je hem altijd en overal bij de hand hebt. Daarbij zijn er in de app bepaalde tools verwerkt waardoor het Patiencespel extra leuk wordt om te spelen! Het begint al bij de vormgeving. Je bent misschien gewend aan de standaard groene achtergrond die bij de vroegere versies aanwezig was. Tegenwoordig mag het allemaal wat vrolijker en gekleurder. Je kan namelijk zelf de achtergrond instellen en vaak ook de vormgeving van de speelkaarten.

Het kan soms ook afleidend werken als je continu het geschuif van de speelkaarten hoort. Hoewel de game developers hun best hebben gedaan om het geluid zo realistisch mogelijk te maken, kan het allesbehalve ontspannend werken. Je kan het geluid ook uitzetten bij de instellingen, zodat je zelf een achtergrondmuziekje erbij kan opzetten.Nu je het hier en daar hebt aangepast om het geheel aan jouw voorkeuren te laten aansluiten, is het tijd om het spel zelf ook wat makkelijker te maken. De meeste apps hebben een aantal handige tools waar je toch nog wat verder in het spel komt dan je misschien eerst zou komen. Weet je nog hoe erg je baalde als je snel door de voorraad kaarten klikte en je de goede speelkaart net te laat voorbij zag schieten? Dat is nu ook verleden tijd in de Patiencespel app. Je kunt namelijk een gespeelde kaart terughalen door op de ‘undo’ of ‘ongedaan’ knop te drukken. Heb je de kaart terug, maar weet je vervolgens niet meer welke stap je moet zetten? Dan kun je ‘hints’ opvragen, waarmee de speelkaart wordt laten zien die je kunt wegspelen. Het is afhankelijk van de app die je hebt gedownload kun je de hints een paar keer inzetten of soms onbeperkt gebruiken.

De meeste Patienceapps kun je vinden door de zoektermen ‘Patience’, ‘Patiencespel’ Klondike’, ‘Solitaire’ of ‘Freecell’ te gebruiken. Het is maar net welke Patiencespel je wilt uitproberen. Als je een Patiencespel app wilt downloaden met een moderne twist, kun je voor TriPeaks of Pyramid gaan. Hier zijn de spelregels en het speelveld soms net iets anders, wat ook weer een leuke uitdaging is.