Solitaire Kaartspel

Het Solitaire kaartspel is, zoals de naam al zegt, een kaartspel dat door 1 persoon wordt gespeeld. Solitaire kaartspellen zijn gekend onder de namen Patience of Klondike en zijn wereldberoemd geworden. Dit komt doordat dit op bijna elke computer vast staat geprogrammeerd. Een bekend solitaire kaartspel is bijvoorbeeld Patience wat in het Engels en Frans ‘geduld’ betekent. Iets dat een zeer belangrijk kenmerk is bij het spelen van het Solitaire kaartspel Patience.
Het Solitaire kaartspel is al vele eeuwen oud. Er wordt beweerd dat Napoleon het al speelde om zijn tijd te verdoen. Het spelen van een Solitaire kaartspel is erg eenvoudig, er zijn geen ingewikkelde spelregels. Het doel van het spelen van het Solitaire kaartspel is om alle kaarten van het kaartspel weg te spelen. Deze behoor je vervolgens in vier opeenvolgende stapels te leggen. Het is beslist geen lastig spel maar we raden wel aan om altijd eerst toch de speluitleg te lezen. Op die manier kunt u het spel goed spelen en misschien bepaalde strategieën en tips toepassen. Om zo meer kans te maken op het uitspelen van het Solitaire kaartspel.

Spelregels Solitaire kaartspel Patience

Zoals gezegd zijn de basisregels van het spelen van Solitaire beslist niet moeilijk. Eén van de bekendste solitaire kaartspellen is het spel Patience. Dit spel wordt gespeeld met 1 pak van 52 kaarten. Het speelveld bestaat uit vier lege vakjes met links daarvan de kaartenpot. Onder de vakjes en de pot met kaarten liggen 7 rijen met kaarten. Beginnend met 1 kaart, dan 2 kaarten, dan 3 kaarten enzovoort. Van de kaarten in de rijen is alleen de eerste zichtbaar.

solitaire spelen op patiencespelen

Het is de bedoeling om de kaarten weg te spelen naar de vier vakjes boven de rijen. Dus harten, ruiten, schoppen en klaveren op elkaar, beginnend bij de aas, 2, 3, 4, 5 enz. Wanneer u de kaarten nog niet direct op de vakjes kunt afleggen, dan kunt u ze eerst op de onderste zeven rijen leggen. Hierbij moet de waarde van de kaarten aflopen van heer tot aas. Ook moeten de rode en zwarte kaarten afgewisseld worden. U kunt ook kaarten van de zeven rijen op de bovenste stapels afleggen. Doordat u alle zichtbare kaarten opstapelt speelt u de kaarten die onzichtbaar zijn vrij. U heeft het Free Solitaire kaartspel Patience gewonnen als u de vier vakjes volledig hebt gevuld.Strategieën Solitaire kaartspel

Het spelen van het Solitaire kaartspel Patience is niet moeilijk want er zijn geen ingewikkelde spelregels. Wat u nodig heeft is veel geduld. Misschien is het handig om een aantal strategieën te leren die u toe kunt passen. Om zo meer kans te maken op het uitspelen van het Solitaire kaartspel. Doel is om alle kaarten af te leggen in vier opeenvolgende stapels en de volgende strategieën kunnen u daarbij helpen:

Deuce protection

Hierbij draait het om het beschermen van de tweeën. Wat inhoudt dat u het wegleggen van een drie naar een aasstapel uitstelt om de kan te vergroten dat een twee gespeeld kan worden.

Next card protection

Met deze strategie legt u alleen een kaart weg als er plek is voor een lagere kaart die mogelijk vrij komt. Wilt u bijvoorbeeld een schoppen vier wegleggen dan moet u op twee dingen letten. Er ligt een klaveren vier in het speelveld, beide rode drieën liggen in het speelveld of zijn al weggespeeld. Hierbij is de Next card onder de schoppen vier beschermd. Dit omdat alle kaarten onder deze vier gespeeld kunnen worden en loopt u minder risico dat u vastloopt.

Playing smooth

Dit betekent dat u kolommen moet vormen die om en om steeds dezelfde soort kaarten hebben liggen. Een kolom is bijvoorbeeld ‘smooth’ als een klaveren zeven aangelegd wordt bij een harten acht welke weer op een klaveren negen ligt. De zeven en de negen zijn beide klaveren en daarom is de kolom ‘smooth’. Hierbij loopt u minder kans op het doodlopen van het spel.

The 5-6-7-8 block

Wanneer u deze strategie toepast, speelt of verlegd u geen vijven, zessen, zevens of achten. Dit doet u alleen als de kaart ‘smooth’ is met de opvolgende kaart in de kolom, of indien een andere kaart weggelegd of gespeeld kan worden die voor het openleggen van een nieuwe kaart zorgt, of als er nog geen andere kaarten op die kolom zijn gelegd en wanneer u echt geen andere mogelijkheid meer hebt om verder te spelen.

Speel met de Koning

Is een kolom helemaal weggespeeld dan moet deze plaats altijd worden opgevuld met een Koning. Het is dan ook erg belangrijk dat voordat een kolom weggespeeld wordt, er daadwerkelijk een Koning beschikbaar is om deze plek op te vullen.