Spider patience – Speel hier direct gratis spider patience

Speel hier direct Spider Patience en Spider Solitaire met de keuze 1 kleur, 2 kleuren of 4 kleuren. Patience spelen was nog nooit zo leuk met ons splinternieuwe Spider spel zonder reclame en download
Er zijn vele varianten van Solitaire, het meest bekende voorbeeld is Patience. De minder bekende varianten zijn Spider Patience, Spider Solitaire, Freecell en andere varianten met twee stokken in plaats van een stok kaarten. Spider Patience ofwel Spin Patience bestaat nog niet zolang als de andere varianten van Spider Patience. Ondanks dat het spel Spider Patience vernoemd is naar een spin met acht poten kan het net zo goed zijn gebaseerd op een schorpioen. Het spel Spider Patience bestaat sinds 1949 en is een van de meest geliefde varianten van Spider Patience spelers.

Meerdere varianten van Spider Patience

Er zijn door de jaren meerdere varianten van Spider Patience gemaakt. Het originele Spider Patience bestaat uit 8 stapels van 13 kaarten. Aangezien dit nogal ingewikkeld is zijn er veel verschillende versies over de jaren bijgekomen waaronder een versie met 1 en 2 symbolen waardoor het spel makkelijker werd en de kans om te winnen vergroot werd. Net zoals Patience Klondike en Freecell werd Spider Solitaire werd het met name een populair kaartspel om op de computer te spelen doordat het standaard voor geïnstalleerd meegeleverd werd met Windows. De versies die je op je Windows computer kan spelen zijn de 1 en 2 symbolen versies en varianten hierop. Er zijn ook versies met 3 en 4 stapels en ze zijn gemaakt door Thomas Warfield. Volgens de liefhebbers zijn dit de beste kaartspel varianten van Spider Solitaire die ooit gemaakt zijn.De spelregels van Spider Solitaire

De basis spelregels die bij elke versie van Spider Solitaire bestaan zijn dat het belangrijkste doel is dat je alle kaarten op het speelveld zo snel mogelijk kwijtraakt. Op het moment dat je een straat hebt van koning naar aas dan kan je deze in een keer wegspelen. In totaal worden 54 kaarten gedeeld en deze worden verdeeld over 10 verschillende stapels. Alle kaarten liggen met de achterkant omhoog behalve de twee bovenste kaarten op iedere stapel. De stapels leg je aflopend van koning naar aas.

De kleuren zijn hierbij niet belangrijk, tot het moment dat je de kaarten wegspeelt. Op dat moment moeten de stapels dezelfde kleur en symbool hebben en de symbolen moeten hetzelfde zijn. De groepen zijn zwarte klavers, zwarte schoppen, rode ruiten en rode harten. Op het moment dat je een reeks kaarten hebt van dezelfde kleur en symbool dan kan je deze verplaatsen naar een andere stapel. Bepaalde varianten van Spider Solitaire zijn erg ingewikkeld en vergt veel gepuzzel.

Vele spelers zijn om deze reden verslaafd aan het spel Spider Solitaire. Je kan urenlang speelplezier beleven aan een potje Spider Solitaire zolang je wat geduld hebt. Je kan dit spel thuis spelen met een echte stok kaarten of je kan ervoor kiezen om een app te downloaden voor je telefoon of tablet. Uiteraard kan je het ook online spelen. Er zijn online vele versies en uitvoeringen. Je kan zelf kiezen welke variant je het liefste speelt en of je op een beginner of gevorderd level wilt spelen. Het is een van de meest uitdagende varianten van Solitaire.