Spider Solitaire Classic spelen

Heb je je ooit afgevraagd hoe een traditionele Spider Solitaire er uit zou kunnen zien? Dan moet je Gameboss’ Spider Solitaire Classic spelen. Het spel verschilt niet veel van andere Spider Solitaire spellen, maar veel mensen beweren dat het moeilijker is. Je kunt op deze pagina ontdekken waardoor het spel uitdagender is en welke functies het bevat. Bovenaan de pagina kun je ook Spider Solitaire Classic gratis online spelen.


spider-solitaire-big-gameboss
spider-solitaire-blue
spider-solitaire-classic

spider-solitaire-2-suit
Patience spelen
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200

spider-solitaire-windows
spider-solitaire-time
spider-solitaire-frvr


Spider Solitaire Classic regels

De regels van Spider Solitaire Classic op Gameboss zijn gelijk aan die van andere gratis online Spider Solitaire spellen. Het belangrijkste doel is alle kaarten van de tien kolommen en de voorraadstapel te verwijderen door reeksen van 13 kaarten (K-A) van dezelfde kleur te vormen. Er zijn ook extra niveaus. Je kunt naar believen met één, twee of vier kleuren spelen. Spider Solitaire Classic wordt moeilijker naarmate het aantal kleuren toeneemt. Je kunt reeksen bouwen met verschillende kleuren; er mag echter maar een rij kaarten van één kleur tegelijk uit de stapel genomen worden.

Samenvatting van Spider Solitaire Classic spelregels

 • Het doel van Spider Solitaire Classic online spel is alle kaarten van het tableau te verwijderen door ze omhoog, omlaag of naar rechts te bewegen. Een gratis online versie van Spider Solitaire Classic met 54 kaarten verdeeld in tien kolommen en een onderste rij die open is begint.
 • Je kunt een kaart alleen onder een andere kaart schuiven als die precies één punt hoger ligt. (Je bouwt rijen van afnemende kaarten)
 • Het enige paar van 13 kaarten beginnend met K en eindigend met A uit dezelfde serie verdwijnt van het tableau.
 • De koning is de kaart met de grootste waarde, terwijl een aas de minst waardevolle is.
 • Om Spider Solitaire Classic te winnen, moet je eerst alle kaarten van het tableau en de voorraad verwijderen.
 • Om de tien kolommen onthul je door op de voorraadstapel te klikken een nieuwe open kaart in het midden van de kolom.
 • De Ongedaan maken knop kan gebruikt worden om je meest recente activiteit terug te draaien.
 • Met de knop redo kun je je laatste actie herstellen.
 • Je begint met 500 punten en elke activiteit kost een punt.
 • Het spel begint met 750 bonuspunten, maar je verliest elke seconde een punt.


Hoe Spider Solitaire Classic te spelen

Zoek je informatie over hoe je Spider Solitaire classic kunt spelen? Net als elk ander online Spider Solitaire spel is het hetzelfde als offline. Je moet het tableau snel en met zo weinig mogelijk zetten opruimen. Voor je begint moet je weten hoe je Spider Solitaire Classic speelt, want er zijn bonuspunten te winnen en elke zet kost je punten.

Om kaarten van het tableau te verwijderen, moet je een reeks van 13 kaarten van dezelfde kleur maken. Een rij begint met een Koning en eindigt met de laagste kaart onderaan, die de Aas is. Als je zo’n rij kunt voltooien, verdwijnen alle 13 kaarten op het tableau en ben je weer een stap dichter bij de overwinning in Spider Solitaire Classic online.

Hoe de kaarten te verplaatsen?

 • Je kunt een kaart alleen onder een andere kaart leggen die één punt hoger is.
 • De koning is de hoogste kaart in Spider Solitaire Classic. Een koningin kan alleen onder een koning worden geplaatst.
 • In Spider Solitaire Classic gratis online is de aas de laagste kaart, waardoor het een twee is in Spider Solitaire Traditional.
 • Als je geen keuzes meer hebt, klik je op de voorraadstapel om in elke kolom tien nieuwe open kaarten te krijgen.
 • Om Spider Solitaire gratis online te spelen, moet je alle kaarten in de stapel wegspelen.
 • Het tableau kan alleen volledige reeks rijen (K-A) uit dezelfde verzameling bevatten.
 • Voor elke actie wordt een punt afgetrokken.
 • De functie Ongedaan maken mag maar één keer per keer gebruikt worden.

Kenmerken

Spider Solitaire Classic is een ander solitaire spel dat lijkt op veel eerder genoemde spellen. Het heeft drie verschillende niveaus, elk met een verschillende moeilijkheidsgraad. Je kunt kiezen tussen een gemakkelijk niveau met slechts één kleur, een gemiddeld niveau met twee tinten, of het moeilijkste niveau met alle kleuren. Er is geen timer, maar er zijn wel bonuspunten die elke seconde minder worden. Hoe sneller je een spel uitspeelt, hoe meer punten je verdient. Hetzelfde geldt voor activiteiten. Elke activiteit kost je een punt van je 500-punten reserve.

Een ander kenmerkend element van Spider Solitaire Classic is dat je de Ongedaan maken knop maar één keer tegelijk kunt gebruiken. Bij andere spellen kun je de knop vaak achter elkaar gebruiken, maar bij Spider Solitaire Classic is dat niet het geval. Nog een interessant aspect aan dit spel.

Speel gratis Spider Solitaire Classic online

Nu je weet hoe je dit spel moet spelen, is het tijd om gratis Spider Solitaire Classic online te spelen. Om meteen een ronde te beginnen van Spider Solitaire Classic met alle mogelijkheden erbij, ga je naar het begin van deze pagina. Op onze website hebben we nog veel meer Solitaire spellen beschikbaar. Gameboss heeft een uitstekend spel uitgebracht, Spider Solitaire TIME genaamd, dat even leuk en even moeilijk is als Spider Solitaire FRVR.