Spider Solitaire Windows spelen

Het is tijd om nostalgisch te worden en te denken aan alle keren dat we Spiders Solitaire in Windows gespeeld hebben. Spider Solitaire was veruit het populairste Windows spel, met een goede reden. Het spel blijft niettemin een van de meest gezochte spellen op het Internet.

Op deze pagina kun je Spider Solitaire Windows online spelen, alles te weten komen over de mogelijkheden van het spel, en de spelregels lezen. Geniet van een spelletje gratis Spider Solitaire online om je jeugdherinneringen te herbeleven en een nieuwe hoge score te halen.


spider-solitaire-big-gameboss
spider-solitaire-blue
spider-solitaire-classic

spider-solitaire-2-suit
Patience spelen
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200

spider-solitaire-windows
spider-solitaire-time
spider-solitaire-frvr


Windows Spider Solitaire spelregels

De spelregels van Windows Spider Solitaire zijn meer dan 30 jaar oud, maar dat betekent niet dat je er vandaag geen leuke tijd mee kunt hebben. Omdat deze spellen gebaseerd zijn op het oorspronkelijke Windows spel, mag je ze spelen als elk ander Spider Solitaire spel.

Als je de regels van Windows Spider Solitaire volgt, win je als je alle kaarten kunt wegspelen. Beginnend met een koning en eindigend met een aas als onderste kaart zijn verplichte rijen van 13 kaarten van dezelfde kleur op een rij, die gemaakt moeten worden. Rijen die voltooid zijn worden onmiddellijk van het bord verwijderd, en als er geen rijen meer zijn ben jij een winnaar van Spider Solitaire Windows.

Samenvatting van Spider Solitaire-regels

 • Het spel begint met 54 kaarten in tien kolommen, gerangschikt in vier rijen van elk vijf kaarten. De eerste vier kolommen hebben vijf gesloten kaarten en de zesde kaart open, terwijl de laatste zes vier gesloten kaarten hebben en de vijfde open.
 • Het spel begint met een totaal van 500 punten.
 • Elke zet kost je 1 punt.
 • Het is mogelijk een kaart onder een andere kaart te leggen die een punt hoger ligt: zeven past onder een acht, maar niet zes of negen.
 • Er kan maar één kaart tegelijk versleept worden. Een aflopende rij van dezelfde reeks is vereist.
 • Alleen de Koningen passen op lege cellen in het Tableau.
 • Je moet alle kaarten van de stockpile gebruiken.
 • Een mogelijke zet kan getoond worden door de hint knop.
 • Je kunt de Ongedaan maken knop of Ctrl+Z gebruiken om je laatste actie ongedaan te maken.
 • Je wint het spel wanneer alle kaarten zijn weggespeeld.


Hoe moet je Spider Solitaire Windows spelen

Van alle verschillende Spider Solitaires die voor Windows toegankelijk zijn, is dit het eenvoudigste en het leukst om te spelen. Het heeft ook een minimale leercurve en vereist geen speciale vaardigheden of talenten. Als je nog nooit Solitaire gespeeld hebt, laten we je zien hoe je in een paar eenvoudige stappen aan de slag kunt!

Het doel van het spel is alle kaarten van het tableau te verwijderen door sequenties te vormen die gebaseerd zijn op een koning en verder gaan met een aas als laatste kaart. Om kaarten van het tableau weg te spelen moet je sequenties maken die beginnen met een koning en eindigen met een aas en die bestaan uit kaarten in oplopende volgorde van rang.

Hoe de kaarten te verplaatsen?

 • Je kunt een kaart onder de kaart die je wilt plaatsen slepen door erop te klikken of erover te slepen.
 • De kaarten in het tableau verschuiven alleen als ze op een kaart met één punt meer liggen.
 • Als ze in een rij aflopende kaarten van hetzelfde nummer liggen, kun je er maar een paar tegelijk verplaatsen.
 • De koning is de belangrijkste kaart in Spider Solitaire online.
 • De aas is de 13de en laatste kaart in een reeks.
 • Kaarten van dezelfde reeks stapelen niet; ze herhalen alleen wat eronder ligt.
 • Een Stock kaart is een nieuwe open kaart in elk van de tien kolommen als je erop klikt.
 • Houd je karretjes in goede positie, maar als je een fout gemaakt hebt, gebruik je de Ongedaan maken knop om je vorige actie ongedaan te maken.

Spelkenmerken

Verschillende spelkenmerken zijn in deze versie van Solitaire Windows opgenomen. Je kunt kiezen uit verschillende gradaties. Er zijn drie alternatieven: basic (1 kleur), medium (2 verschillende tinten), en moeilijk (4 kleuren).

Je kunt het spel op elk moment afbreken door de ongedaan maken knop te gebruiken. De hint optie is beschikbaar, en klikken op het bordje met de tekst “hint” geeft je een suggestie. Er is geen tikkende klok, maar je kunt wel zien hoeveel zetten je gedaan hebt. Windows Spider Solitaire heeft drie verschillende moeilijkheidsgraden: gemakkelijk, middel, en moeilijk.

Score van Spider Solitaire Windows

Het puntensysteem in Spider Solitaire is eenvoudig te begrijpen. Bij het begin van het spel begin je met 500 punten. Voor elke zet die je doet wordt een punt afgetrokken. Het is dus zaak het spel zo snel mogelijk te beëindigen in zo weinig mogelijk zetten.

Het is geen negatieve optie. Het kost je geen punten om de Hint knop te gebruiken. Sommige mensen beschouwen dit echter als valsspelen. Als je je volgende zet niet ziet en hulp wilt, klik dan op de Hint knop; het is gratis in Spider Solitaire.

Gratis Spider Solitaire Windows online spelen

Wil je het populairste Spider Solitaire spel aller tijden uitproberen? Je weet nu hoe je dit fantastische spel kunt spelen en hoe de puntentelling werkt. Ga dan naar de bovenkant van de pagina, waar je gratis Spider Solitaire Windows online kunt spelen.

Vooral Spider Solitaire is een fantastische verzameling van Spider Solitaire spellen. Een ander uitstekend Spider Solitaire spel is Spider 2 Suits, dat je hersenen zal oprekken! Er zijn talloze versies van Spider Solitaire te spelen op PatienceSpelen.be, dus leef je uit en ontdek je favoriete solitaire spel.