Spin Patience

Eerst zullen we het over Spin Patience hebben voor we overgaan tot Will o’ the Wisp, een super leuke variant van het populaire kaartspel. We waarschuwen je alvast dat je na het leven van dit artikel voor de moeilijke keuze zult staan welk spel je eerst wil spelen.


spider-solitaire-big-gameboss
spider-solitaire-blue
spider-solitaire-classic

spider-solitaire-2-suit
Patience spelen
Spider-solitaire-spel-icoon-200x200

spider-solitaire-windows
spider-solitaire-time
spider-solitaire-frvr


Alles Wat Je Over Spin Patience Moet Weten

Origineel uit 1947 is dit kaartspel een favoriet van voormalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt. Spin Patience is genoemd naar de acht poten van een spin die de acht aflegstapels weerspiegelen. Je speelt het met twee boeken kaarten en kunt gemakkelijk de moeilijkheidsgraad aanpassen.

In een normaal spel Spin Patience speel je met vier kleuren en heb je dus exact twee versies van elke kaart in het spel. Dit limiteert je mogelijkheden om te bewegen, want je mag alleen reeksen verplaatsen wanneer ze een oplopende stapel zijn in eenzelfde kleur.

Om een spel Spin Patience gemakkelijker te maken, kun je met twee kleuren of zelfs met een enkele kleur spelen. Als je dit digitaal doet, zul je inderdaad alleen de nodige kleur zien, maar als je handmatig wil spelen, kun je de kaarten aanzien als rood en zwart of helemaal geen rekening houden met de kleuren. Anders heb je vier of zelfs acht boeken kaarten nodig.Will o’ the Wisp

Deze variant van het Spin Patience kaartspel is een kleinere versie. Je hebt net als bij Patiencespelen slechts een boek kaarten en zeven stapels, maar deze worden niet gedeeld zoals bij Klondike of Spiderette. Het is letterlijk een kleinere versie van Spider.

Je deelt drie kaarten in elke stapel en draait hiervan de bovenste om. Zo start je deze kleine versie van Spin Patience. Het doel is om alle vier de kleuren in een reeks van aas tot heer te krijgen. Wanneer je zo een stapel klaar hebt, mag je die uit het spel verwijderen.

Je wordt net als bij Freecell en Spin Patience gelimiteerd om alleen reeksen te verplaatsen waar alle kaarten opeenvolgend in dezelfde kleur liggen. Je mag nog steeds kaarten op een andere leggen zolang de waarde exact een lager is, afgezien van de kleur, maar dit zorgt ervoor dat je de onderliggende kaarten blokkeert.

Omdat je maar exact een van elke kaart in het spel hebt, is Will o’ the Wisp uitdagender dan Spin Patience. Je bent nog meer aangewezen om te puzzelen om die ene kaart die je reeks afmaakt vrij te krijgen. Je hebt ook maar zeven stapels om leeg te halen en je kunt ons geloven dat het niet simpel is om lege stapels te maken om je meer mogelijkheden te krijgen.

Pas er vooral voor op dat je niet al je stapels blokkeert door verschillende kleuren te mixen. Hoe meer je je eigen mogelijkheden verkleint, hoe moeilijker je het voor jezelf maakt om dit Spin Patience spel te winnen.

Verwar Spin Patience niet met Spider Solitaire of Spider Patience. Dit zijn andere spellen met andere spelregels.