Tri Peaks Solitaire – Speel hier direct en gratis Tri Peaks Solitaire 

Tri Peaks Solitaire verwijst naar de drie punten op het speelveld. Net als bij Pyramid Solitaire worden de kaarten in vorm van een driehoek op het speelveld gelegd. In het geval van Tri Peaks is dit zoals je mag verwachten in drie verschillende driehoeken met de punt naar boven.

Het doel van Tri Peaks Solitaire is alle kaarten van het speelveld weg spelen door kaarten hoger of lager van de ‘waste pile’ te kiezen. 
Kaarten wegspelen van het speelveld tijdens Tri Peaks Solitaire

Om Tri Peaks Solitaire uit te spelen moeten alle kaarten van de tafel, het speelveld, worden weggespeeld. Het wegspelen van kaarten doe je door kaarten terug te spelen naar de ‘waste pile’. Dit is de omgekeerde kaart die naast de stok onderaan het speelveld ligt. Je mag een kaart alleen naar de ‘waste pile’ spelen als deze 1 rang hoger of 1 rang lager is dat de kaart die open ligt. Ligt er een 7 open op de ‘waste pile’ dan mag je daar een 6 of een 8 opleggen. Kies je voor de 6 kan je daar vervolgens een 5 of 7 naartoe spelen. Had je voor de 8 gekozen had je daarna een 7 of een 9 kunnen selecteren. 

Het maakt bij deze vorm van solitaire niet uit welke kleur of soort de kaart is. Zwart mag op zwart en zwart mag op rood. Schoppen mogen net zo goed op een andere schoppen, als op klaveren, harten en ruiten. Dit maakt Tri Peaks een relatief eenvoudige vorm van solitaire zonder reclame

Kaarten leggen op de aas bij Tri Peak

De aas heeft in het kaartspel vaak een dubbelrol, het is de laagste kaart (1) en de hoogste (11 of 14), zo ook bij Tri Peaks. Daardoor kan je dankzij de aas zowel een koning als een 2 wegspelen. Ook bij de aas maakt het niet uit welke kleur of soort kaart het betreft.Omgekeerde kaarten open spelen 

Bij aanvang van het spel op Patiencespelen zijn alleen de kaarten van de onderste rij zichtbaar. Deze tien kaarten liggen open gedraaid op de tafel. Boven deze rij liggen negen kaarten gesloten. Boven die rij liggen zes gesloten kaarten. Als laatste liggen er drie gesloten kaarten die de drie bergen compleet maken.

Om een kaart open te spelen zal de speler steeds de twee kaarten die eronder liggen eerst moeten wegspelen. Zijn beide kaarten weggespeeld draait de kaart om en ben je weer een stap dichter bij de toren helemaal weg spelen.Buttons, iconen en weergave op het Tri Peaks speelveld 

Links bovenaan in het speelveld staan twee buttons. De meest linkse button bepaald de geluidssetting. Standaard speelt er een vrolijk deuntje mee tijdens het spelen. Door deze button aan te klikken komt er een rode streep over luispreker icoon en speelje zonder geluid.

Het andere icoon aan de linkerzijde laat 4 pijltjes zien die naar buiten wijzen. Met deze button kan je het spel op een volledig scherm spelen. 

Rechts staan drie buttons met links een knop met een vraagteken. Met deze knop kan de speler de spelregels opvragen. De middelste knop met de draaiende pijl laat het spel opnieuw beginnen. De meeste rechtse knop heeft een kruis. Het kruis selecteren beeindigd het spel.